Vanaf welk bedrag mag u een incassobureau inschakelen?

Vanaf welk bedrag mag u een incassobureau inschakelen?

Een incassobureau inschakelen kan een effectieve manier zijn om uw openstaande facturen te innen. Maar vanaf welk bedrag mag u dat eigenlijk? En wat zijn de kosten? In dit blogartikel beantwoorden we deze vragen en geven we u meer informatie over het inschakelen van een incassobureau.

Geen minimumbedrag

De wet stelt geen minimumbedrag aan openstaande facturen voor het inschakelen van een incassobureau. Dat betekent dat u ze zelfs voor kleine bedragen kunt inschakelen. Echter, het is wel belangrijk om te beseffen dat er kosten aan verbonden zijn. Incassobureau De Nederlanden werkt op basis van no cure no pay in de minnelijke fase.

Zo werkt de minnelijke fase

De kosten van een incassobureau

De kosten van een incassobureau bestaan alleen uit incassokosten. Deze kosten worden in rekening gebracht bij de debiteur (degene die u geld schuldig is). De incassokosten zijn vastgelegd in de wet en bedragen minimaal €40.

Bereken hier de incassokosten van uw vordering

Wat zijn de voordelen van een incassobureau?

Er zijn verschillende voordelen aan het inschakelen van een incassobureau:

  • Expertise: incassobureaus hebben veel ervaring met het innen van openstaande facturen. Zij weten precies hoe ze de debiteur moeten aanspreken en welke stappen ze moeten nemen om de vordering te incasseren.
  • Tijdsbesparing: het innen van openstaande facturen kost veel tijd en energie. Door een incassobureau in te schakelen, kunt u zich concentreren op uw corebusiness.
  • Succeskans: de kans dat u uw geld terugkrijgt is groter als u een incassobureau inschakelt.

Vanaf welk bedrag mag u een incassobureau inschakelen?

Overwegingen bij grote en kleine bedragen

Heeft u als ondernemer één of meerdere facturen van een debiteur openstaan, dan is het zeker verstandig om een incassobureau in te schakelen. Wanneer het om kleine bedragen gaat, twijfelt u mogelijk of het de moeite waard is om een incassobureau in te schakelen. Echter, neem in overweging dat meerdere kleine bedragen samen een groot bedrag kunnen vormen. Bovendien kan het ook een principekwestie zijn. Immers, u wilt als schuldeiser eigenlijk niet dat de schuldenaar wegkomt met het niet betalen van uw factuur.

Werken op basis van no cure, no pay

Om te voorkomen dat de kosten soms de daadwerkelijk openstaande schuld overstijgen, kunt u ervoor kiezen om een incassobureau in te schakelen die werkt op basis van no cure, no pay. Incassobureau De Nederlanden biedt dit ook aan. Wilt u meer weten over het aanmelden van een incasso of heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op.