Podcast – aflevering 1 – Wie zijn wij?

Podcast Wie zijn wij De Nederlanden

Wie zijn wij?

In deze 12-delige podcastserie gaan we dieper in op de incassobranche. Wat is een incassobureau en wat maakt het werk zo leuk? Maar we vragen ook naar de geschiedenis van De Nederlanden, hoe is het ontstaan? In de eerste aflevering stelt Jacco van de Loosdrecht zich voor en vertelt hij waar de reis is begonnen.

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Jacco van de Loosdrecht, 52 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen. Naast het werk ben ik graag in het voetbal actief en dan voornamelijk het trainerschap. Dat vind ik erg leuk om te doen.

Hoe is De Nederlanden ontstaan?

Oorspronkelijk komt het bedrijf uit 1915, het bestaat dus al meer dan 100 jaar. Destijds heette het “Fiducia”, fiduci betekent ergens vertrouwen in hebben. In de jaren 70 is de naam veranderd naar De Nederlanden. Dit incassobureau kwam 15 jaar geleden op mijn pad, via Google zag ik dat De Nederlanden te koop stond. Een half jaar daarvoor was ik met Procredium begonnen maar dat kwam destijds niet van de grond. Door de overname van De Nederlanden kwam ik in een rijdende trein terecht waardoor ik mijn ambitie achterna kon gaan en ik gelijk verantwoordelijk was over twee personeelsleden.

Hoe is het om leiding te geven?

In loondienst is het natuurlijk wat “makkelijker” want dan krijg je het werk toegewezen. Nu heb ik eigen personeel wat je draaiende moet houden en waar ikzelf verantwoordelijk voor ben. Ik moet ervoor zorgen dat er genoeg werk binnenkomt. Dat is wel het grootste verschil met in loondienst werken.

Wat zijn de kernwaarden?

Verbinding

Wij doen zaken met mensen, brengen debiteur en opdrachtgever bij elkaar door rechtvaardig te bemiddelen. Een verhaal heeft altijd twee kanten.

Toewijding

Open werknemers, geven eerlijk advies en zijn loyaal naar klanten. Verliezen het menselijke aspect niet uit het oog.

Daadkrachtig

Gaan efficient en direct te werk. We doen wat we zeggen en zijn oprecht.

Eerlijk

Duidelijke communicatie is essentieel tijdens de samenwerking. We draaien er niet omheen.

Hoe werkt een incassoprocedure?

De volgende aflevering gaat over het imago van incassobureaus