Laatste aanmaning gratis versturen?

In deze laatste aanmaning moet u uw debiteur de buitengerechtelijke incassokosten aanzeggen die u doorberekent als uw debiteur de factuur niet binnen 15 dagen (natuurlijk persoon) / 5 dagen (bedrijf) betaalt. Let op: waar een aanmaning richting een natuurlijk persoon (particulier, eenmanszaak, vof, maatschap en CV) wettelijk verplicht is, geldt dit voor zakelijke klanten (BV, NV) niet.

Als u een laatste aanmaningsbrief aanvraagt via Incassobureau De Nederlanden weet u zeker dat uw laatste aanmaning aan alle wettelijke voorwaarden voldoet.

Via deze link kunt u de laatste aanmaning zelf gratis aanmaken.  Deze aanmaningsbrief kunt u op gepersonaliseerd briefpapier versturen.

Als u de brief door Incassobureau De Nederlanden wilt laten versturen, dan berekenen wij € 22,50 (excl. btw) als debiteur binnen de gestelde termijn betaalt of wanneer u de vordering binnen de gestelde termijn intrekt. Indien u dit wenst vul dan onderstaand formulier in.

Dien uw factuur in:

Vul hieronder uw gegevens in en upload uw factuur. Als wij vragen hebben over de door u gestuurde informatie, nemen wij contact met u op.

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 10 bestanden uploaden.
Als u meerdere documenten wilt bijvoegen, dan moet u alle bestanden selecteren en vervolgens toevoegen/openen
  • Offerte/ huurcontract / contract
  • Facturen
  • Aanmaningen
  • Correspondentie (mail/whatsapp)

Laatste aanmaning laten versturen door Incassobureau De Nederlanden

Wist u dat het versturen van een laatste aanmaning door een incassobureau effectiever is dan wanneer u de aanmaningsbrief zelf verstuurt? De wanbetaler zal meer druk voelen om de factuur te voldoen, mede door de juridische mogelijkheden die een incassobureau heeft.

Zo werkt de laatste aanmaning!

Een laatste aanmaning op briefpapier van Incassobureau De Nederlanden

Door gebruik te maken van briefpapier van Incassobureau De Nederlanden om uw laatste aanmaning te versturen, zal uw aanmaning meer aandacht trekken van uw niet betalende debiteur. Dit zal zorgen voor een snellere betaling en doordat hier nog geen incassokosten worden gerekend, is de kans dat de klantrelatie wordt behouden zeer groot.

Als debiteur betaalt binnen de gestelde termijn, dan berekenen wij € 22,50 (excl. btw).

Zelf uw laatste aanmaning versturen

U kunt ook zelf uw laatste aanmaning versturen op uw eigen briefpapier. Als u bovenstaande sjabloon invult, zal gratis een laatste aanmaning gegenereerd worden die aan alle wettelijke vereisten voldoet. Deze laatste aanmaning kunt u dan op uw eigen briefpapier printen en naar uw debiteur versturen.

Ons kantoor neemt na de verstreken betalingstermijn, vermeld in de brief, telefonisch contact met u op om te vragen of wij u verder van dienst kunnen zijn.

Podcast – Wat is de laatste aanmaning?

Wat gebeurt er na de laatste aanmaning?

Als uw debiteur direct na de laatste aanmaning uw factuur betaalt, is er verder niets aan de hand en betalen u en de debiteur beiden niets extra’s. Dit zorgt ervoor dat in de meeste gevallen de klantrelatie geen schade oploopt.

Als de debiteur ook na de laatste aanmaning uw factuur niet betaalt, wordt de debiteur in gebreke gesteld voor de hoofdsom en de rente- en incassokosten. Deze incassokosten worden berekend aan de hand van de van toepassing zijnde algemene voorwaarden of aan de hand van de wettelijke rente en de incassokosten (kantonrechtersstaffel). In deze fase sporen we de debiteur extra aan de factuur te voldoen, bijvoorbeeld telefonisch en per email.

Wij werken op No Cure No Pay basis. Als uw debiteur in deze fase (ingebrekestelling)  niet betaalt, betaalt u dus ook niets! Als de debiteur nog steeds niet betaalt starten wij, uiteraard in overleg met u, de juridische fase.