0318 - 584310 info@denederlanden.nl

Veenendaalse onderneming bestaat een eeuw

Start-ups, onlinebedrijven: als paddenstoelen schieten ze uit de grond. Tegenover die enorme aanwas aan nieuwe bedrijven, is een bedrijf dat een eeuw aan commerciële dienstverlening volmaakt wel een enorme bijzonderheid geworden. Voor het Veenendaalse bedrijf ‘De Nederlanden incassobureau’ wordt dit heuglijke feit waarheid; het bedrijf viert dit jaar zijn 100-jarige bestaan. 
 Krantenbericht
 
Veenendaler Jacco van de Loosdrecht staat aan het roer van De Nederlanden. Van de Loosdrecht is momenteel zelf 10 jaar eigenaar, maar kwam er door onderzoek naar de historie van zijn bedrijf achter dat het al in 1915 opgericht is, getuige een aantal officiële contracten. Voor hij het overnam, was De Nederlanden 40 jaar in handen van één en dezelfde familie. Bij gebrek aan interesse in overname onder de kinderen van de eigenaar, besloot Van de Loosdrecht het te kopen. Van de Loosdrecht: “Als we nóg verder teruggaan: het bedrijf is ooit opgericht onder de naam Fiducia-Incasso’s, met vestigingen in Haarlem, Heemstede en Leeuwarden”.
 
Na wat speurwerk wist een oud-medewerker van Van de Loosdrecht hem te vertellen dat Fiducia-Incasso’s in 1915 is opgericht door Gerardus Nicolaas Vermeulen, geboren in mei 1896 en overleden in juni 1960. “De vele contracten die nog in ons bezit zijn, zijn opgesteld door een vertegenwoordiger van De Nederlanden. In heel Nederland probeerde hij bedrijven over te halen een incassocontract af te sluiten.” Het bedrijf mag dan een aantal keer veranderd zijn van eigenaar en vestigingsplaats, de handelsactiviteit is altijd hetzelfde geweest: incasseren van openstaande vorderingen.
 
Wie denkt dat incassobureaus het tegenwoordig makkelijk hebben, heeft het trouwens mis. “Er worden minder facturen verstuurd, dus er blijven ook minder facturen openstaan.” Heeft het bedrijf nog eens 100 jaar bestaansrecht? “Jazeker”, besluit de directeur stellig.
Incassobureau de Nederlanden is al jarenlang een betrouwbare partner op het gebied van debiteuren.

Een klant over Incassobureau de Nederlanden