De facturen niet meer kunnen betalen door corona

Corona-factuur

Het normale leven

De hele coronapandemie houdt ons al een tijd in zijn greep. De maatregelen die het “normale” leven beperkten heeft een hoop impact gemaakt op de maatschappij en haar burgers. Voor veel bedrijven was het echt aanpoten om het hoofd boven water te houden en helaas zijn er ook ondernemers die failliet zijn gegaan. Al met al was het ontzettend leerzame maar óók moeizame periode want wie had dit verwacht? Een virus wat wilt om zich heen greep en waar we allemaal geen raadt mee wisten. Bedrijven gingen gedwongen creatief ondernemen met succes of minder succesvolle afloop. Gelukkig is er wat licht aan het einde van de tunnel want stukje bij beetje kunnen er versoepelingen worden doorgevoerd waardoor we het “normale” leven weer gaan waarderen én kunnen oppakken.

Goede klant maar hij betaalt niet

Corona raakt iedereen. Hoe gaat het nu met klanten waar u een goede relatie mee heeft, maar ze de facturen niet meer kunnen betalen door deze crisis? Ons kantoor krijgt vorderingen waarvan de reden van het niet betalen Covid-19 is. Hoe gaan wij daar mee om? Wij gaan in overleg, óók met onze opdrachtgever, om te kijken of we tot een oplossing kunnen komen. Denk aan een deelbetaling of betalingsregeling. Ons uitgangspunt is wel dat de betalingen ten alle tijden door moeten blijven lopen want de kosten van onze klant lopen natuurlijk ook door.

U kunt hier uw incasso aanmelden

 Afspraken maken

Kijk goed naar uw debiteurenportefeuille. Maak inzichtelijk welke debiteuren niet aan de betalingen kunnen voldoen. Probeer ook contact met ze te maken zodat er afspraken gemaakt kunnen worden. Andersom geldt dat ook; kunt u zelf niet meer betalen? Neem dan contact op met uw leverancier/klant om dat bespreekbaar te maken zodat zij op de hoogte zijn.

Heeft u hulp nodig? Neem contact op, we geven u graag advies.