0318 - 584310 info@denederlanden.nl

Blog

Vakantie en Geld
Vakantie en Geld

Als het om reizen gaat heeft de gemiddelde Nederlander een solide VOC-mentaliteit. Al sinds de gouden eeuw trekken wij graag en veel de grens over. Destijds naar het oosten om handel te drijven, nu vooral naar het zuiden om juist bij te komen van al dat zaken doen. En net zoals onze noeste voorvaderen houden we ervan om goed voorbereid op pad te gaan. Sla een willekeurig tijdschrift open en de checklists en ‘niet vergeten’ pagina’s komen je tegemoet. Vreemd genoeg ontbreekt vaak één ding aan die opsommingen: geld. Terwijl de beschikbaarheid van voldoende liquide middelen bepaald niet onbelangrijk is voor zorgeloze vakantiepret. 

 

Voor ondernemers speelt er  - als het om geld en zorgeloos vakantievieren gaat – nog een kwestie. Zullen de betalingen wel gewoon binnenkomen in de vakantieperiode? Juist juli en augustus is voor veel bedrijven een wat magere periode. Neem de bouw, waar ‘de bouwvak’ zorgt voor een rustperiode van drie tot vier weken en dat vertraagd ook het betalingsverkeer. Met alle gevolgen voor de debiteurenpositie van dien. Wij van De Nederlanden komen daarom met onze eigen korte checklist ‘Goed voorbereid op reis’, maar dan de ondernemersversie.

Begin nu met vorderen

 

Als u over een maand veel posten binnen wilt hebben, is het zaak nú actie te ondernemen. Maan vandaag nog alle matige en slechte betalers en maak zo mogelijk concrete afspraken over de betaaldatum. Een positieve debiteurenstand is voor ondernemers dé basis om zonder zorgen strand, natuur of bruisende steden te bezoeken.

Werk ‘oude zaken’ weg

 

Ieder bedrijf heeft ze: openstaande posten waar ‘iets mee is’. Een onduidelijke afspraak, mankement in de levering, wel of niet toegezegde korting. Juist de vakantieperiode leent zich om dit soort langdurig openstaande vorderingen weg te werken. Kijk wat er precies is misgegaan, zoek persoonlijk contact met de slechte betaler en kom tot een oplossing. Doet u het niet, dan wordt u er na de vakantie nog steeds mee geconfronteerd.

Geef incasso uit handen

 

“Nogal wiedes dat ze dit advies geven bij De Nederlanden, ze leven van incasso”, denkt u misschien. Klopt helemaal en het aardige is dat ons bedrijf geen vakantiestop kent. Het incasseren van openstaande bedragen is ons vak dat we 52 weken per jaar uitoefenen. Even cru gesteld: we laten wanbetalers geen week met rust, zelfs niet als ze op vakantie zijn. Klik hier voor incasso indienen

Denk na over debiteurenbeheer

 

De economie trekt aan, de werkloosheid daalt maand na maand en bedrijven komen al weer handen tekort. Een goed moment om debiteurenbeheer uit te besteden aan specialisten. Dat ontzorgt uw medewerkers, zorgt ervoor dat betalingen sneller binnenkomen en voorkomt dat u met klanten over openstaande nota’s moet praten. Terwijl u liever uw producten of diensten verkoopt. Klik hier voor debiteurenbeheer

Neem Actie!

 

Probeer eens een paar van deze vier punten aan te pakken. Dan kunt u met een gerust hart koffers pakken en op pad gaan. Vergeet u toch om bijvoorbeeld uw zwemkleding mee te nemen? Dan heeft u vast voldoende saldo om die op uw vakantiebestemming aan te schaffen in dat leuke winkelstraatje. Fijne vakantie!

 

Klik HIER voor contact!

 

Tags: Vakantie Geld ,
Datum: 05 juni 2017