0318 - 584310 info@denederlanden.nl

Blog

No Cure No Pay, hoe zit dat?
No Cure No Pay, hoe zit dat?
Incassobureaus staan er voor de buitenwereld helaas niet zo goed op. We worden helaas afgeschreven als geldwolven, alles draait om geld. Onze business draait natuurlijk om incasseren, maar is het wel terecht dat we een “slecht” imago hebben? Dat incasseren doen we namelijk voor jou. We leveren allemaal diensten of producten aan consumenten en bedrijven. Dit kost voor iedereen tijd en brengt in vele gevallen ook kosten met zich mee. Die kosten moeten uiteraard wel betaald worden. Wanneer dit niet gebeurt sta je met je rug tegen de muur en spoken er allerlei vragen door je hoofd; waarom betaalt mijn klant niet? Het is toch geld waar ik recht op heb? In deze gevallen komen wij, als incassobureau, graag in actie. 

 

No Cure No Pay, hoe zit dat?

Helaas zijn er, zoals in iedere branche, ook wanpraktijken gaande wat ons imago alleen maar een slecht aanzien geeft. No Cure No Pay is een argument dat veel gebruikt wordt in de incassowereld. Hoe werkt dit eigenlijk? Wij kunnen natuurlijk alleen voor onszelf spreken en niet voor onze concurrenten. No Cure No Pay is tot op een zekere hoogte mogelijk. We hebben een vlog gemaakt om het verhaal nog beter uit te leggen. Duidelijk en eerlijk!

 

Wat is de minnelijke fase?

Bij De Nederlanden kennen we twee fases: de minnelijke fase en de juridische fase. In de eerstgenoemde fase werken we op basis van No Cure No Pay. Hoe ziet die minnelijke fase er dan uit? Tijdens de minnelijke fase gaan we de debiteur schriftelijk en telefonisch benaderen. We bouwen hierbij een dossier op, zodat een eventuele dagvaarding goed kan worden opgesteld. Ons eerste uitgangspunt is natuurlijk een betalingsregeling proberen te treffen zodat we uiteindelijk tot een oplossing komen en we de hand kunnen schudden met de debiteur. Wordt er in deze minnelijke fase, ondanks onze inspanningen, nog steeds niet betaald, dan zijn we niet tot een oplossing gekomen en zijn er geen incassokosten verschuldigd. (No Cure No Pay). Is de factuur wel betaald? Dan worden er wel incassokosten in rekening worden gebracht. 

Echter deze willen we wel verhalen op de debiteur.

 

Hoe werkt de juridische fase?

Vervolgens kunnen we naar de juridische fase, dit leggen we uiteraard eerst voor aan jou. Als we deze fase in gaan ontvang je een volmacht van ons kantoor. Deze volmacht geeft ons toestemming om de juridische procedure te starten. Maar dit brengt wel inkoopkosten met zich mee, die worden verhaald op de debiteur. Wat zijn dan deze inkoopkosten? Dat zijn de kosten van de  dagvaarding, deurwaarder én rechtbankkosten. Naast het volmacht zullen we vragen om het griffierecht vooruit te betalen. Het griffierecht betaal je aan de rechtbank als je daar een procedure uitvoert. Deze vooruitbetaling is sinds december 2013 van kracht.

 

Boven of onder de €25.000?

Bij De Nederlanden mogen wij tot €25.000,-- jouw belangen behartigen bij het kantongerecht (huurvorderingen uitgezonderd, hieraan zit geen limiet van 25.000,--). Boven de €25.000,-- is het een ander verhaal en moeten we een advocaat inschakelen. 

 

Wil je weten wat de kosten voor jouw vordering zijn? Die kosten kun je hier berekenen.

 

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen je er graag meer over. 

 

Direct uw incasso aanmelden >>

 
Tags: minnelijke fase , Incasso , juridische fase ,
Datum: 12 november 2019