0318 - 584310 info@denederlanden.nl

Blog

De Laatste Aanmaning: niet te filmen!
De Laatste Aanmaning: niet te filmen!
Het zou maar zo de titel kunnen zijn van een psychologische thriller van John Grisham of een film met de heroïek van De Langste Dag: De Laatste Aanmaning. De drie woorden hebben een onderhuids dreigende, tikje onheilspellende lading. Nog één keer proberen we u tot inkeer te brengen en bij weigering zijn de gevolgen niet te overzien. En bovendien geheel voor uw rekening.


Smoesjes

 
Als het gaat om het binnenhalen van openstaande rekeningen en onbetaalde facturen, zijn er heel wat bedrijven die best krachtige middelen willen inzetten om notoire betaalweigeraars tot betalen aan te zetten. Dat kunnen we ons ook heel goed voorstellen. Niets is meer frustrerend dan een prestatie te leveren, maar de beloning (lees: het voldoen van de nota) niet in ontvangst te nemen. Zeker als de klant in kwestie een reeks smoezen produceert die voldoende inspiratie bevatten voor een Hollywood productie. De praktijk van ons incassobureau is - als het om laatste aanmaningen gaat - heel wat minder spannend en theatraal. Het is namelijk niet meer dan een brief waarin u uw debiteur aanzegt dat de buitengerechtelijke incassokosten voor zijn of haar rekening komen. Tenminste, als deze slechte betaler uw factuur niet binnen 14 dagen betaalt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat zo’n laatste aanmaning voldoet aan alle wettelijke voorwaarden. 

Wij helpen u!

 
Gelukkig hoeft u daarvoor geen Hogere Rechtskunde te studeren, De Nederlanden verzorgt dit epistel helemaal gratis voor u. De ervaring leert dat een brief met ons briefhoofd impact heeft bij de ontvanger en er opeens schot in de zaak komt. De slechte betaler voldoet uw nota (droomscenario) of zoekt contact om over een oplossing te praten. In beide gevallen zit er beweging in het verhaal. Hult de opdrachtgever zich na deze laatste aanmaning nog steeds in nevelen, dan is in ieder geval de juridische basis voor vervolgstappen gelegd. Episode twee van het incassotraject treedt vervolgens in werking en heeft een minstens zo intrigerende titel: In Gebreke Stelling.
 
Wij van De Nederlanden gaan geen Oscar of Boekenprijs winnen met onze laatste aanmaningen. Dat hoeft ook niet, het binnenhalen van openstaande vorderingen is de hoofdprijs waar we voor werken. Iedere dag. Met tact, fatsoen en persoonlijke betrokkenheid. En met een inzet en vasthoudendheid die niet te filmen is.
 
Tags: De Laatste Aanmaning ,
Datum: 31 maart 2017