0318 - 584310 info@denederlanden.nl

Laatste aanmaning sturen?

Als uw debiteur na een betalingsherinnering uw factuur niet heeft betaald is hij in verzuim. U hoeft uw debiteur maar eenmaal aan te manen voor u een laatste aanmaning verstuurd.

Gratis laatste aanmaning versturen

In deze laatste aanmaning moet u uw debiteur de buitengerechtelijke incassokosten aanzeggen die u doorberekend als uw debiteur de factuur niet binnen 14 dagen betaalt. Als u een laatste aanmaning aanvraagt via incassobureau de Nederlanden weet u zeker dat uw laatste aanmaning aan alle wettelijke voorwaarden voldoet. Het aanvragen van een laatste aanmaning is bij de Nederlanden helemaal gratis.

U kunt de brief ook door De Nederlanden laten sturen. Als de debiteur betaalt binnen de gestelde termijn, dan berekenen wij € 17,50 (excl. btw). 

Genereer de brief laatste aanmaning NU door onderstaand formulier in te vullen:

*Uw Bedrijfsnaam:
*Uw naam:
*Uw geslacht: Mevr. Dhr.
*Uw adres:
 Uw postcode:
 Uw plaats:
*Uw telefoonnummer:
*Uw emailadres:
*Uw Bankrekeningnummer:
*Debiteur bedrijfsnaam
*Debiteur Adres
*Debiteur postcode
*Debiteur plaats
 Debiteur e-mailadres
 Debiteur telefoonnummer
 
   

Laatste aanmaning laten versturen door de Nederlanden

Wist u dat het versturen van een laatste aanmaning door een incassobureau effectiever is dan als u die aanmaning zelf stuurt? De wanbetaler zal meer druk voelen om de factuur te voldoen. Mede door de juridische mogelijkheden die een incassobureau heeft.

Een laatste aanmaning op briefpapier van de Nederlanden

Door gebruik van briefpapier van de Nederlanden om uw laatste aanmaning op te versturen zal uw aanmaning meer aandacht trekken van uw niet betalende debiteur. Dit zal zorgen voor een snellere betaling en doordat hier nog geen incassokosten worden gerekend is de kans de klantrelatie wordt behouden zeer groot. Als de debiteur de hoofdsom betaalt binnen de gestelde termijn, dan berekenen wij € 17,50 (excl. btw).

Zelf uw laatste aanmaning versturen

U kunt ook zelf uw laatste aanmaning versturen op uw eigen briefpapier. Als u bovenstaande sjabloon invult zal gratis een laatste aanmaning gegenereerd worden die aan alle wettelijke vereisten voldoet. Deze laatste aanmaning kunt u dan op uw eigen briefpapier printen en naar uw debiteur versturen.

Wat gebeurt er na de laatste aanmaning?

Als uw debiteur direct na de laatste aanmaning uw factuur betaalt, is er verder niets aan de hand en betalen u en de debiteur beiden niets extra’s. Dit zorgt ervoor dat in de meeste gevallen de klantrelatie geen schade oploopt.

Als de debiteur ook na de laatste aanmaning uw factuur niet betaalt, wordt de debiteur in gebreke gesteld voor de hoofdsom en de rente en incassokosten. Deze incassokosten worden berekend aan de hand van de van toepassing zijnde algemene voorwaarden of aan de hand van de wettelijke rente en de incassokosten (kantonrechterstaffel). In deze fase sporen we de debiteur extra aan de factuur te voldoen, bijvoorbeeld telefonisch en per email.

Wij werken op No-Cure-No-Pay basis. Als uw debiteur in deze fase niet betaalt, betaalt u dus ook niets! Als de debiteur nog steeds niet betaalt starten wij, uiteraard in overleg met u, de juridische fase.

Meer over de juridische fase en ons incassoproces.